Το βαρόμετρο των πρώην (30/10-5/11) και ο εμφύλιος


...από τον Duncan21

Tο βαρόμετρο των πρώην για την εβδομάδα που μας πέρασε (30 Οκτωβρίου με 5 Νοεμβρίου) με new entries και ο Ολυμπιακός εμφύλιος της Ρωσίας.




Milos Teodosic/CSKA Moskow


Καλή εβδομάδα η περασμένη για τον Milos Teodosic. Η Cska είχε 2/2 νίκες ( Besiktas στην Ευρωλίγκα και Spartak στο πρωτάθλημα) με τον Teodosic να 'χει μ.ο 14.5 πόντους και 6.5 ασίστς. Aπό τα βάθη του πίνακα την περασμένη εβδομάδα....στην κορυφή.  Μίλος 100%!



Matt Freije/Amchit Club

Εντυπωσιακός ο Matt Freije στο πρώτο ματς της σεζόν στο Λίβανο καθώς είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντς στην εκτός έδρας νίκης της ομάδας του (Αmchit) επί της Anibal.


Patrick Beverley/Spartak St.Petersburg

Πολύ καλό ματς και ο Patrick Beverley απέναντι στην Cska του Τeodosic έχοντας 16 πόντους, 4 ριμπάουντς και 5 κλεψίματα μ' εξαιρετικά ποσοστά παρά την ήττα της ομάδας του με 78-68.


Jannero Pargo/Washington Wizards

Άρωμα nba θα 'χει πλέον και το βαρόμετρο των πρώην. Εν τη απουσία Wall, ο βετεράνος Jannero Pargo είχε σε 2 ματς με τους Wizards μ.ο 8 πόντους, 2.5 ριμπάουντς και 3.5 ασίστς παίζοντας 18' ανά παιχνίδι!


Renaldas Seibutis/Lietuvos Rytas

Kάπως ασταθής την περασμένη εβδομάδα ο Seibutis καθώς είχε ένα φανταστικό κι ένα κακό ματς στις ήττες από Bamberg ( 24 πόντους, 8/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές) και Unics ( 2 πόντους, 1/4 σουτ) αλλά δικαιούται να μπει στους "καλούς" γιατί με τους Γερμανούς ήταν απλά απολαυστικός.




Εμφύλιος πρώην ερυθρολεύκων στην Ρωσία 
 by Weekendman

Μπορεί ο Ζόραν Έρτσεγκ να έλειπε αναγκαστικά από την παρέα, αλλά στο ματς αυτό έπαιξαν άλλοι τρεις ερυθρόλευκοι με την μονομαχία Τεόντοσιτς εναντίον Μπέβερλι να δεσπόζει. Στη μάχη αυτή των πλέι-μεικερ,  ο Πάτρικ  ξεκίνησε πιο δυναμικά όμως ο Μίλος άφησε το καλύτερο για το δεύτερο ημίχρονο  και οδηγησε την ΤΣΣΚΑ στην νίκη σε ένα ματς που παρά το 78-68 υπέρ της ΤΣΣΚΑ ήταν πραγματικό ντέρμπι. Ο τρίτος της παρέας ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όταν μπήκε σαν αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλά αλλά μετά από αυτό το ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη ευστοχία στις επιθετικές του προσπάθειες πάντως δεν ήταν αρνητικός.









Kώστας Βασιλειάδης/Bilbao Basket

Καλό ματς για τον ηγέτη της Bilbao Basket Kώστα Βασιλειάδη στη νίκη επί της Unicaja Malaga με 82-65. Ο Έλληνας πλάγιος είχε 16 πόντους,3 ασίστς και 4/11 τρίποντα.


Λουκάς Μαυροκεφαλίδης/Spartak St.Petersburg


Μπορεί να μην ήταν τόσο καλός όσο οι άλλοι πρώην ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι Cska-Spartak αλλά σίγουρα έκανε αισθητή την παρουσία του παρά την αστοχία του.10 πόντοι, 5 ριμπάουντς και 3 τάπες ήταν ο απολογισμός του Έλληνα ψηλού.



Marko Keselj/Valencia

Ουσιαστικός ήταν ο Μarko Keselj στη νίκη της Valencia επί της Cajasol με 73-82.Ο Σέρβος forward είχε 8 πόντους, 6 ριμπάουντς και 2/4 τρίποντα.

Andrija Zizic/Cibona Zagreb

Κλασσικός Andrija Zizic στο διπλό της Cibona μέσα στη Buducnost (60-64). O Kροάτης σέντερ είχε 12 πόντους με 5/9 δίποντα αλλά μόλις 2 ριμπάουντς σε 24'!


Nikola Vujcic/KK Split

Η ΚΚ Split ηττήθηκε εντός έδρας απ' την Partizan με 72-79 για την Αδριατική λίγκα με τον Κροάτη σέντερ να 'χει 12 πόντους, 6 ριμπάουντς, 4 ασίστς αλλά μόλις 3/10 σουτ!




Γιώργος Διαμαντόπουλος/Κεραυνός Στροβόλου

Ο Κεραυνός Στροβόλου νίκησε 68-66 τον Αποέλ στο κυπριακό ντέρμπι με το Διαμαντόπουλο να 'ναι σε κακή βραδιά (3 πόντους, 1/5 σουτ, 3 λαθη).



Qyntell Woods/Lagun Aro

Έχει ξεκινήσει η κατηφόρα για τον (μεγάλο) Qyntel Woods και παρότι η Lagun έκανε την πρώτη της νίκη, ο ίδιος κατάφερε να 'ναι αρνητικός για την ομάδα του έχοντας 8 πόντους με 3/10 σουτ και 5 λάθη.


Yotam Halperin/Bayern M.

Kακός ο Halperin όπως και όλη η Bayern στην εκτός έδρας ήττα από τη Wuerzburg με 68-59 καθώς είχε μόλις 6 πόντους με 1/5 σουτ σε 26' λεπτά συμμετοχής.


Γιάννης Μπουρούσης/Emporio Armani Milano

Παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στην σεζόν, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν κακή για τον Γιάννη Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ στα δύο ματς της Armani Milano  (εκτός έδρας ήττα με 92-87 απ' τη Ζalgiris και διπλό μέσα στη Siena με 66-71) είχε 5.5 πόντους,2.5 ριμπάουντς και 4/10 σουτ.


Alex Acker/Asseko Prokom

Δύο ματς την περασμένη εβδόμαδα και για τον Alex Acker αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του ουσιαστικά έχοντας μ.ο 7 πόντους και 5/16 σουτ συνολικά.