Το βαρόμετρο των πρώην (20-26 Νοεμβρίου)


Oι επιδόσεις των πρώην παιχτών του Ολυμπιακού την εβδομάδα που μας πέρασε (20 με 26 Νοεμβρίου) στο καθιερωμένο "βαρόμετρο των πρώην".
Von Wafer/Xinjiang Flying Tigers

Πρώτη αγωνιστική του Κινέζικου πρωταθλήματος και ο Von Wafer προσέφερε το πρώτο one man show από τα πολλά που θα δούμε φέτος από αυτόν. 22 πόντοι (2/2 βολές, 7/12 δίποντα, 2/8 τρίποντα), 6 ριμπάουντς και 5 ασίστς στο 103-92 των Xinjiang Flying Tigers επί των Gundong Southern Tigers (...τι έγινε ρε παιδιά...άλλο από Tigers δεν έχουν εκεί στη Κίνα;) του Yi Janlian (26π.) και του Ike Diogu (20π.). Πολυταξιδέμενος και νούμερο 1 της εβδομάδας!




Marko Keselj/Valencia

Περισσότερο για την αναλαμπή στον περίπατο της Valencia για το Eurocup εναντίον των Γερμανών της Wuerzburg με 97-64, ματς στο οποίο ο Keselj είχε 14 πόντους (4/8 τρίποντα), 5 ριμπάουντς και 4 ασίστς. Η καρφωματάρα ασχολίαστη...


Στην επιστροφή στην ACB μπορεί η Valencia να πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Barcelona με 81-78 αλλά ο Marko έμεινε στους 5 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλύτερα από προηγούμενες εβδομάδες σε κάθε περίπτωση.



Kώστας Βασιλειάδης/Bilbao Basket

21.5 πόντους μέσο με συνολικά 9/21 τρίποντα στις νίκες της Bilbao επί Lukoil Academic και Fuenlabrada για Eurocup και Ισπανικό πρωτάθλημα αντίστοιχα. Σε φόρμα...


Λουκάς Μαυροκεφαλίδης/Spartak St.Petersburg

Σταθερά πολύ καλός εδώ και αρκετές εβδομάδες. 12,5 πόντοι, 5,5 ριμπάουντς και 4 ασίστς οι μέσοι όροι του στις δύο νίκες της Spartak σε Eurocup και Ρώσσικο πρωτάθλημα επί Ratiopharm και Triumph.


Kalin Lucas/Banvit

9 πόντοι, 2 ριμπάουντς και 3 ασίστς στην νίκη της Banvit επί της Azovmash (97-81) στον εμφύλιο με τον Lynn Greer (8 πόντοι) και άλλοι 14 πόντοι (...2 ασίστς) στο 68-66 επί της Karsiyaka (Diebler άποντος, Alade Aminu 10) για το πρωτάθλημα της Τουρκίας.



Roger Mason/New Orleans Hornets

Δεν κάνει κάτι το σπουδαίο αλλά μόνο το γεγονός ότι ξανακέρδισε θέση βασικού στα 32 του σε ομάδα ΝΒΑ αξίζει αναφοράς. 4.8 πόντοι σε 22 λεπτά ανά παιχνίδι σε πέντε ματς την προηγούμενη εβδομάδα.


Renaldas Seibutis/Lietuvos Rytas

Η Lietuvos δεν κατάφερε να κοντράρει την Barcelona για την Euroleague (90-66) με τον Sei να μένει στους 6 με 2/8 σουτ. Στο ντέρμπι με την Zalgiris για το πρωτάθλημα όμως ήταν εκπληκτικός με 25 πόντους (7/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντς και 6 ασίστς αν και η Rytas έχασε με 90-79.




Marque Perry/Elizur Ashkelon

Ήταν ελεύθερος μέχρι τώρα αλλά υπέγραψε πριν λίγες μέρες στην προτελευταία του πρωταθλήματος του Ισραήλ Elizur Ashkelon. Πολύ καλό ντεμπούτο με 14 πόντους, 3 ριμπάουντς και 4 ασίστς σε 38 λεπτά αν και η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 91-85 από την Hapoel Migdal Jerusalem.


Sam Hoskin/Jilin Northest Tigers

Ένας ακόμα πρώην που βρίσκεται στη Κίνα. Πρεμιέρα με 12 πόντους και 6 ριμπάουντς στην ήττα με 103-84 της ομάδας του από τους Liaoning Jiebao Hunters.


Joey Dorsey/RH Gaziantep

Πέρασε και αυτός στους "πρώην" υπογράφοντας με την Τούρκικη Gaziantep που μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Έκανε ντεμπoύτο με ήττα (77-76 από την Tofas) έχοντας 8 πόντους (2/4 βολές, 3/4 δίποντα), 6 ριμπάουντς, 2 ασίστς αλλά και 4 φάουλς σε 20 λεπτά στην έκτη ήττα της ομάδας του σε επτά ματς. 



Yotam Halperin/Bayern M.

Η Bayern του Γιάννη Χριστόπουλου στο τελευταίο του ματς, αφού χτες απολύθηκε για να τον αντικαταστήσει ο Svetislav Pesic,  έφτασε στο 5-5 πέφτοντας στην μέση του βαθμολογικού πίνακα στο Γερμανικό πρωτάθλημα με τον Halperin να συνεχίζει να είναι άχρωμος...8 πόντοι στην ήττα με 78-73 από τους New Yorker Phantoms.


Matt Freije/Amchit Club

Kακό παιχνίδι και 28 πόντοι στο κεφάλι για την Amchit από την Al Riyadi (88-60). O Freije έμεινε στους 6 πόντους με 2/9 σουτ.


Ανδρέας Γλυνιαδάκης/Αstana


Δεν πάει καλά τελευταία όπως και η Astana που έχασε με 76-56 για την VTB league από  την Donetsk του Darius Songaila. Ο Ανδρέας είχε 6 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Μανώλης Παπαμακάριος/Lagun Aro

Η Lagun Aro συνεχίζει να παραπαίει και ο ρόλος του Μανώλη Παπαμακάριου έχει ελαχιστοποιηθεί. Άποντος σε 3 μόλις λεπτά συμμετοχής στην ήττα με 93-78 από την CB Canarias.


Matt Howard/Chorale de Roanne

Άποντος σε  8 λεπτά συμμετοχής και ο Matt Howard στην ήττα της Roanne από την Limoges του Παναγιώτη Γιαννάκη με 71-67 για το πρωτάθλημα Γαλλίας. Πιο ενδιαφέρουσα είδηση όμως είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του για την περσινή χρονιά με τον Ολυμπιακό: «Από το ένα ματς στο άλλο, δεν ήξερες αν είχες τη δυνατότητα να παίξεις ή όχι. Τη μία αγωνιζόσουν και την άλλη δεν έβαζες καν… φανέλα. Αυτό μου έκανε κακό ψυχολογικά, γιατί είχα συνηθίσει να παίζω αρκετά. Επίσης, είχα και έναν τραυματισμό στο γόνατο, γι’ αυτό ήταν δύσκολο να συγκριθώ με τους υπόλοιπους παίκτες». Σωστός και ειλικρινής.



ΥΓ: Credits στον Weekendman για την τρέλα να κάνει βίντεο του Wafer από το Κινέζικο πρωτάθλημα (...και του Seibutis)!