Το βαρόμετρο των πρώην (9-15 Οκτωβρίου)



Άλλους τους αγαπήσαμε, άλλους όχι...Με κάποιους χωρίσαμε βελούδινα, με κάποιους όχι και τόσο...
Είναι οι πρώην παίχτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται στα ξένα πρωταθλήματα και τους οποίους θα παρακολουθούμε σε συχνά χρονικά διαστήματα από εδώ και στο εξής...
Οι 5 καλύτεροι, οι 5 που ήταν όπως περίπου τους ξέρουμε και οι 5 χειρότεροι για την προηγούμενη εβδομάδα (9-15 Οκτωβρίου).


Renaldas Seibutis/Lietuvos Rytas


Κόντεψε να κερδίσει ολόκληρη CSKA μέσα στην Μόσχα μόνος του για την 1η αγωνιστική της Euroleague οπότε του αξίζει το νούμερο 1! 
19 πόντοι, 6 ριμπάουντς, 2 ασίστς, 3 κλεψίματα και rnk.21 σε αυτό το ματς για τον Ronnie.


Πέτυχε άλλους 12 στην νίκη της Lietuvos επί της Krasnie Krilya με 91-72  για την VTB League την Δευτέρα που μας πέρασε.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης/Αstana


Παίζει μάλλον το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του μέχρι τώρα. Και μην πει κανείς ότι έχει χαμηλώσει  το επίπεδο που αγωνίζεται γιατί οι νίκες της Astana εναντίον ομάδων σαν τις Lietuvos Rytas και Azovmash για την VTB έρχονται να διαψεύσουν αυτό το επιχείρημα. 11 πόντοι και 7 ριμπάουντς για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη στο 75-72 της Astana επί της Azovmash την περασμένη Κυριακή.

Zoran Erceg/Cska Moskow

Kαλό ξεκίνημα με 10.5 και 4.5 ριμπάουντς στην δυάδα των παιχνιδιών με Rytas και Enisey. Ήδη δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τον Andrei Vorontsevich στην κούρσα του αναπληρωματικού power forward πίσω από τον Khryappa.


Λουκάς Μαυροκεφαλίδης/Spartak St.Petersburg

Μεγάλη συμβολή με 12 πόντους και 4 ριμπάουντς στο διπλό της Spartak μέσα στο Kazan επί της Uniks για την VTB League.


Nikola Vujcic/KK Split

Άλλο ένα πολύ καλό ματς για την Αδριατική Λίγκα στην ήττα πάντως της Split από την Igokea με 79-64. Ο Βούισιτς είχε 18 πόντους, 9 ριμπάουντς και 3 ασίστς σε αυτό το ματς.





Γιάννης Μπουρούσης/Emporio Armani Milano

Mια του ύψους και μια του βάθους όπως όλη η Armani την προηγούμενη εβδομάδα που από την μία νίκησε την Efes Pilsen στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και από την άλλη παρουσιάστηκε χωρίς δυνάμεις και έπεσε σχεδόν αμαχητί εναντίον της Avelino για το εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Μπουρούσης έπεσε από το 23π./7ρ. μεσοβδόμαδα στους 2 πόντους σε 12 λεπτά.



Lynn Greer/Azovmash Mariupol

Έχασε από τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη στην εμφύλια κόντρα, είχε 12 πόντους και 5 ασίστς όμως.


Jamon Lucas Gordon/Anadolu Efes

Πάντα θετικός, θα τον βρούμε απέναντι μας αύριο. Αποτελεί το κούμπωμα στην περιφέρεια της Efes μαζί με Farmer και Vujasic. 12 πόντοι, 4 ριμπάουντς και 3.5 ασίστς στο ζευγάρι των αγώνων με Armani και Banvit την προηγούμενη εβδομάδα.


Ivan Zoroski/Venezia

Βασικό γρανάζι στην Venezia του Andrea Mazzon,  10 πόντοι από τον Ivan στην ήττα όμως με 88-75 από το Pesaro.


Patrick Beverley/Spartak St.Petersburg

Όπως και ο Μαυροκεφαλίδης μεγάλη συμβολή στο διπλό μέσα στο Kazan με την γνωστή πληθωρική του παρουσία. 12 πόντοι, 5 ριμπάουντς, 3 ασίστς σε 30 λεπτά.


Kώστας Βασιλειάδης/Bilbao Basket

Aπό τις μέρες του σουτέρ που δεν του πάει τίποτα μέσα πράγμα που δεν στοίχισε στην Bilbao όμως που πέρασε από την Lagun Aro των Παπαμακάριου και Woods με 72-65. 1/7 τρίποντα, δεν σούταρε καν για δύο, συνολικά 5 πόντοι αλλά και 6 ριμπάουντς.


Kalin Lucas/Banvit

Έπαιξε μόνο 13 λεπτά (6 πόντοι αλλά και 3 λάθη) στην ήττα εκτός έδρας από την Efes.


Qyntell Woods/Lagun Aro

Έμεινε σιωπηλός ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο με συνέπεια η Lagun Aro να μείνει χωρίς νίκη για 3η σερί αγωνιστική κόντρα στην Bilbao. Eίχε 9 πόντους με 4/10 εντός παιδείας και 1 ριμπάουντ παρ'όλα αυτά έφτασε στο νούμερο 3 του top10 καλύτερων φάσεων της ACB με ένα alley-oop.


Milos Teodosic/CSKA Moskow

Slow start για την κλάση του στην προσπάθεια να πασάρει περισσότερο και να μοιράζει καλύτερα το παιχνίδι. 5.5 πόντοι και 2.5 ασίστς μέσοι όροι κόντρα σε Lietuvos Rytas και Enisey.



Alexey Savrasenko/Lokomotiv Kuban

Ήρθε αργά στην Lokomotiv και δεν έχει ακόμα κανέναν ρόλο. Ο Αlex Maric έπαιξε 31 ολόκληρα λεπτά στην ήττα με 81-74 από την Nyrburk πράγμα που σήμαινε ότι περίσσεψαν μόνο 4 για τον Zevrosenko στα οποία δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα. Ίσως χρειαστεί να παίξει περισσότερο μέσα στη χρονιά...