Το βαρόμετρο των πρώην (16-22 Οκτωβρίου)


Τα charts των καλύτερων, των "όπως τους θυμόμαστε" και των χειρότερων πρώην παιχτών του Ολυμπιακού για την προηγούμενη εβδομάδα (16-22 Οκτωβρίου).


Jamon Lucas Gordon/Anadolu Efes

Μπορεί και πάλι κάποιος άλλος να του έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας (Jordan Farmar)  αλλά νομίζω ότι στη φετινή Efes η δική του απόδοση είναι ικανή να κρίνει τα πάντα. +26 με τον Ολυμπιακό και +33 με Hacettepe για το Τουρκικό πρωτάθλημα για την Efes, 11 πόντοι- 4 ριμπάουντς- 2.5 ασίστς και 2 κλεψίματα μέσοι όροι στα δύο ματς.


Γιάννης Μπουρούσης/Emporio Armani Milano

Το δίκαιο νο.1 αν δεν μίλαγε η συμπάθεια προς τον Jamont. 2/2 για την Armani εναντίον Cedevita και Virtus Roma με τον Μπουρούση να γράφει τρομακτικούς αριθμούς, 18.5 πόντοι-9 ριμπάουντς- 4 ασίστς στα δύο ματς.


Ιvan Koljevic/Cherkasy Monkeys

Δύο εύκολες νίκες για την Ουκρανική λίγκα από την Cherkasy με τον Ιβάν να γράφει 16.5 πόντους και 5 ασίστς. 


Matt Howard/Chorale de Roanne

Τον βρίσκουμε φέτος στο Γαλλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Roanne (συμπαίκτης του Dusan Kecman), double-double 11π.-11ρ. στο 74-65 επί της Paris Levallois.


Kώστας Βασιλειάδης/Bilbao Basket

Επανήλθε στις καλές εμφανίσεις στο 86-85 επί της Estudiantes, 15 πόντοι με 3/7 τρίποντα.






Lynn Greer/Azovmash Mariupol

Ένα ματς σούπερ και ένα πουθενά. Από τους 21 πόντους με τα 7/10, στους 2 πόντους με 1/8. Δύο νίκες πάντως για την Azovmah εναντίον Hoverla και Turow για Ουκρανικό πρωτάθλημα και VTB League αντίστοιχα.




Milos Teodosic/CSKA Moskow

Άρχισε να ρολάρει μετά την άσχημη προηγούμενη εβδομάδα. Ξεκίνησε με 12 πόντους και 2 ασίστς με την Cedevita για την Ευρωλίγκα και έκλεισε με 13 και 7 εναντίον της Riga για την VTB. Τα συνολικά 8 λάθη του ήταν το αρνητικό της εβδομάδας. Η CSKA έκανε το 2/2.


Yotam Halperin/Bayern M.

Kαλό ματς στο 81-69 της Bayern εναντίον της Neckar με 10π.-5ρ.-5ασ. Θα περιμένε κανείς να έχει μεγαλύτερο impact πάντως όταν από top ομάδες της Ευρώπης (Ολυμπιακός, Macabbi) βρίσκεται στο Γερμανικό πρωτάθλημα.



Kalin Lucas/Banvit

Επανέκτησε τον χρόνο συμμετοχής του και έβαλε και 10 πόντους (με 3/11 όμως) στο 81-69 της Banvit επί της Olin Edirne.


Andrija Zizic/Cibona Zagreb

9 πόντοι στο 90-81 επί της Zadar. Δεν παίζει και πάρα πολύ όμως (10-15 λεπτά), προπονητής της Cibona είναι ένας άλλος πρώην, ο Veljko Mrsic.





Ανδρέας Γλυνιαδάκης/Αstana


To χειρότερο του ματς ως τώρα στην VTB, η Astana έκανε το διπλό όμως εναντίον της Krasnie Krilya. Πρόβλημα με φάουλς του επέτρεψαν να αγωνιστεί μόνο 14 λεπτά στα οποία πέτυχε 4 πόντους.


Marko Keselj/Valencia

Tον πήρε η κάτω βόλτα πάλι...5 πόντοι με 1/3 τρίποντα και μηδενική στατιστική στα υπόλοιπα στο 68-64 της Valencia επί της Βlusens Monbus.


Alex Acker/Asseko Prokom

Ψάχνεται ακόμα στην Prokom και είναι λογικό. Ντεμπούτο έκανε άλλωστε την εβδομάδα που μας πέρασε. 5 πόντοι με 2/10 σε 33 λεπτά στο ζευγάρι αγώνων με Unicaja και Stelmet.


Μανώλης Παπαμακάριος/Lagun Aro

Η Lagun Aro ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη και έφτασε στο 0-4 στην Acb μετά το 75-77 από τη Murcia σε ένα ματς που ο Μανώλης έμεινε στο 0 μετά από 23 λεπτά συμμετοχής.



Alexey Savrasenko/Lokomotiv Kuban

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην ίδια θέση και λέγαμε για τον χρόνο που δεν παίρνει.  Τζίφος... 0 πόντοι και 3 ριμπάουντς σε 18 λεπτά συνολικά σε δύο ματς την προηγούμενη εβδομάδα.