Έντυπο υλικό Update #30


Πολλοί από μας έχουμε υλικό από παλιά περιοδικά ή εφημερίδες στο αρχείο μας με θέματα για τον μπασκετικό Ολυμπιακό.
Επειδή είναι κρίμα όλος αυτός ο θησαυρός να σκονίζεται στις αποθήκες μας θα ξεκινήσει μια προσπάθεια να ανεβάσουμε όσο πιο πολλά πράγματα μπορούμε.
Όποιος έχει παλιό υλικό και ένα απλό σκάνερ θα ήταν τιμή μας να επικοινωνήσει μαζί μαζί μας ώστε να προστεθεί η δουλειά του στην προσπάθεια.
Ό,τι νέο ανεβαίνει θα υπάρχει ενημέρωση μέσω ανάρτησης και μετέπειτα το νέο υλικό θα προστίθεται στην ενότητα "ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ" με χρονολογική σειρά.

ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΟΝΟΜΑ ΕΝΤΥΠΟΥ, ΑΡΙΘΜΟ ΤΕΥΧΟΥΣ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΗ





ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΥΡΑ 7-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1996-ΤΕΥΧΟΣ 48
συνέντευξη Ευθύμη Μπακατσιά (Α.Κουλούρης)
η σειρά των προημιτελικών για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (Τζ.Στεφανέλης)
η συνολική πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη για το 1995-96 (Τζ.Στεφανέλης)
τα παιχνίδια με Άρη, Παπάγου, ΑΕΚ και Αμπελόκηπους για το Ελληνικό πρωτάθλημα (Τζ.Στεφανέλης)
Ωχ Μπέρι-Μπέρι (Τζ.Στεφανέλης)
συνέντευξη Στάθη Γαβάκη (Τζ.Στεφανέλης)
Χωρίς φόβο αλλά με πάθος (Ν.Μορτάκης)












περιοδικό GIGANTES DEL BASKET-ΤΕΥΧΟΣ 459-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994 
 η είδηση της μετακίνησης του Ζάρκο Πάσπαλιε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναικό

Η μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά: 
" Ο Παναθηναικός στερεί τον Πάσπαλιε από τον Ολυμπιακό. Ο Ζάρκο Πάσπαλιε είναι ο πρωταγωνιστής στο μεταγραφικό παζάρι στην ελληνική, ίσως  και ευρωπαική, αγορά της σεζόν, με την υπογραφή του στον Παναθηναικό, μεγάλο αντίπαλο της προηγούμενης του ομάδας, του Ολυμπιακού. Ο Μαυροβούνιος παίκτης που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο των Ελλήνων πρωταθλητών για τρεις σεζόν, θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Παναθηναικού κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου, ​​με την επιλογή, όπως ορίζεται στη σύμβαση του, να επεκταθεί αυτή η συνεργασία για ένα ακόμη έτος, εφόσον και τα δύο μέρη συμφωνήσουν. Ο Πάσπαλιε θα λάβει 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ότι «Περίμενα δύο μήνες για τον Ολυμπιακό να έρθει σε επαφή μαζί μου και έχω κουραστεί. Είμαι επαγγελματίας παίκτης που αξίζει σεβασμό που μόνο ο Παναθηναϊκός προσφέρει. Απλά ελπίζω οπαδοί του Ολυμπιακού να με χειροκροτήσουν όταν παίξω στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. "
Η επιθετική πολιτική μεταγραφών για τον Παναθηναϊκό δεν έχει σταματήσει με την ενσωμάτωση του Ζάρκο Πάσπαλιε. Ο Arijan Komazec αποτελεί επίσης μέρος της περιουσίας του ελληνικού συλλόγου μετά τον δανεισμό του στην Cagiva Βαρέζε την περασμένη σεζόν. Ο στόχος είναι να παραχωρήσει ο Παναθηναϊκός εκ νέου τον παίχτη στην Cagiva ώστε να απαγορέψει στον Ολυμπιακό να ασχοληθεί με τον Κροάτη.



ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GIGANTES DEL BASKET-ΤΕΥΧΟΣ 583-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1996
κείμενο για την υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Γιώργου Σιγάλα (Emiliano Papadopoulos) 



Η μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά:
O Γιώργος Σιγάλας, για χρόνια παίχτης του Ολυμπιακού, θέλει να γίνει το αστέρι της επόμενης μεταγραφικής περιόδου όταν μένει ελεύθερος από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Σιγάλας είναι στόχος ομάδων όπως ο Άρης, η ΑΕΚ και ο Παναθηναικός από τους οποίους θα προσπαθήσει να αποκομίσει την μεγαλύτερη προσφορά. Το πλεονέκτημα αυτών των ομάδων είναι οι κακές σχέσεις τους παίχτη με τον προπονητή του Ντούσαν Ίβκβοβιτς, περίσταση που μπορεί να κάνει πιο εύκολη την έξοδο του Σιγάλα από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι Πειραιώτες δεν είναι διατεθιμένοι να τον χάσουν προσφέρωντας του ληδη τριετές συμβόλαιο με 240 εκατομμύρια πεσέτες, ο Σιγάλας αρνήθηκε ανανεώνοντας την συζήτηση για το καλοκαίρι που ξέρει ότι μπορεί να βρει καλύτερες προσφορές.
Για τα "ισπανικά" scans να ευχαριστήσουμε τον φίλο Guillermo Suarez (...Gracias Guillermo! ) δουλειά του οποίου είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες  :