Ο έλεγχος των πρωταθλητών: 10.Marko Keselj


Η χρονιά δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο πέρσι για τον Μάρκο Κέσελ. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν διοίκηση και προπονητής αφού το καλοκαίρι του 2011 ήταν από τους ελάχιστους παίκτες με συμβόλαιο, αλλά αν έκανες ένα γκάλοπ στον κόσμο για την παραμονή του ή μη τοτε η δεύτερη προοπτική θα συγκέντρωνε ποσοστά αυτοδυναμίας. Ώσπου πάει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και μας παρουσιάζει τον Κέσελ που ψάχναμε όλη τη χρονιά και που είχαμε να δούμε από το προηγούμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Τουρκίας. Δεύτερη ευκαιρία λοιπόν...

Mόλις μπήκε ο Οκτώβρης μαζί με τα πρωτοβρόχια ήρθε και η συννεφιά στην απόδοση του, κοινώς εμφανίστηκε......ο Κέσελ Ολυμπιακού. Άστοχος, όχι ικανοποιητική συμμετοχή στους υπόλοιπους τομείς και πακέτο η γκρίνια του κόσμου. Κανά δυο αναλαμπές μόνο στα εκτός έδρας ματς με Κάχα και Καντού αλλά ύστερα και πάλι χειμερία νάρκη...

Κατά τον Δεκέμβριο την ίδια ώρα που ο Κέσελ απογοητεύει, ο Μιχάλης Πελεκάνος έχει επιστρέψει και σιγά σιγά τον ξεπερνάει στο rotation της ομάδας. Ο Μάρκο πιάνει μόνιμο στασίδι δίπλα στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στους εκτός 12άδας παίχτες και το μέλλον κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο εν όψει των κινήσεων που θα έκανε η ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι πριν μπει στην μάχη του top16.
Σέρβικα σάιτς φιλοξενούν δηλώσεις του ότι είναι εκτός ομάδας και οι μέρες του μοιάζουν μετρημένες στην ομάδα.
Μένει όμως...και παρά το γεγονός ότι από τα έξι ματς του top16 πάιζει μόνο σε ένα (ο πόντοι σε 14 λεπτά την τελευταία αγωνιστική με την Γαλατά) σιγά σιγά επιστρέφει στην δωδεκάδα. Και ξαφνικά βλέπουμε ότι υπάρχει καλύτερος Κέσελ! (..και τον θέλουμε)


Όχι φυσικά ο Μάρκο της Σερβίας - ούτε καν - αλλά σε κάθε περίπτωση ούτε και αυτός του 1,5 χρόνου στον Ολυμπιακό. Η νέα βέρσιον μπορεί να συνέχιζε να χάνει τα σουτ συνήθως αλλά επιτέλους δικαιολογούσε τα φυσικα προσόντα και τα νιάτα του. Είχε διάθεση, έπαιζε άμυνα τόσο περιφερειακά όσο και χαμηλά στο ποστ, πήγαινε στα ριμπάουντς και έτρεχε καλά το γήπεδο στο transition. Mε λίγα λόγια στο τέλος της σεζόν ήταν απόλυτα ταιριαστός στο "Ολυμπιακό κίνημα" όπως  όρισε ο Ίβκοβιτς αυτό το στιλ. Δεν έκανε κάποιο μεγάλο ματς αλλά ασφαλώς άλλαξε αρκετά το κλίμα που είχε δημιουργήθει γύρω από το πρόσωπό του και το σημαντικότερο ότι βοήθησε αρκετά, ήταν μέρος των επιτυχιών του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν.




extra: Πρέπει να είναι ο πιο πολυσυζητημένος παίχτης του Ολυμπιακού τα τελευταία δυο χρόνια!
Όχι άδικα καθώς η διαφορά στην σχέση προσδοκίες/απόδοση ήταν αρκετά μεγάλη ειδικά μέχρι τον Φλεβάρη.
Πολλά χούγια που προκαλούν πολλές φορές ανεξάντλητες συζητήσεις.
-Η αλλαγή μεταξύ Κέσελ Σερβίας με Κέσελ Ολυμπιακού,
-Η τεράστια διαφορά στο ποσοστό του στα τρίποντα φέτος υπέρ των εκτός έδρας παιχνιδιών σε σχέση με αυτά του ΣΕΦ,
-Το γεγονός ότι μάλλον είναι πιο εύστοχος σε σουτ που το σώμα του γέρνει προς τα πίσω,
-Το συνηθισμένο πρώτο σουτ τούβλο,
-Η εξωγηπεδική του ζωή και η σύνεχης χρήση του Twitter



Το πιο δύσκολο σταυρόλεξο η παραμονή του ή όχι...

Ο Ντούντα συνεχίζει να τον εκτιμά, έχει συμβόλαιο και για του χρόνου οπότε η παραμονή του μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο, ειδικά αν μείνει ο Ίβκοβιτς.
Η άποψη μου είναι στη μέση...Όσο περίεργο και αν ακούγεται συνδέω το θέμα του Κέσελ με τις ανανεώσεις των άλλων κομματιών της ομάδας (Λο, Ντόρσει, Πρίντεζης, Σλούκας).
Αν παραμείνουν οι free agents της ομάδας δεν θα είχα αντίρρηση για ένα ποιοτικό update στη θέση του Μάρκο. Αν υπάρχουν απώλειες όμως δεν θα ήταν σοφό να παρέμβεις και άλλο στην χημεία της ομάδας με μια ακόμα αλλαγή σε παίχτη κορμού. Σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε από το "μένει" και βλέπουμε...


Τα στατιστικά του Μάρκο Κέσελ σε Ελλάδα και Ευρώπη